Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.10.2014

За реагування прокуратури мешканцям Донецької області відшкодовано 30 млн грн заборгованості із зарплати

Незважаючи на складну суспільно-політичну ситуацію у регіоні, органами прокуратури області вживаються заходи щодо захисту інтересів громадян, у тому числі і на своєчасне отримання заробітної плати.

Так, за актами прокурорського реагування мешканцям регіону вже відшкодовано 30,4 млн грн заборгованості із зарплатні.

Зокрема, працівники Часовярського РПУ «Компанія Вода Донбасу» отримали заборгованість у сумі 1,8 млн грн. Аналогічно, на вимогу прокурора м. Краматорська виплачена заборгованість із заробітної плати у сумі понад 1 млн грн перед 1054 працівниками ПАТ «Старокраматорський машинобудівний завод».

Крім того, прокуратурою Донеччини до суду пред’явлено 719 позовів щодо стягнення заборгованості із заробітної плати на суму 3,8 млн грн, з яких 704 позови на 3,2 млн грн вже задоволені, а працівники отримують заборговану заробітну плату.

Прокурором м. Дзержинська розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 175 КК України (невиплата заробітної платі) за фактом утворення заборгованості перед працівниками «Шахти ім. Святої Матрони Московської» у сумі 5,8 млн грн.

Загалом органами прокуратури Донецької області до суду спрямовано 6 кримінальних проваджень стосовно керівників підприємств, які безпідставно не виплачували заробітну плату працівникам.


Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 3654