Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.11.2014

Прокуратурою Донецької області проведено перевірку діяльності органів міліції при застосуванні адміністративних затримань

Прокуратурою Донецької області проведено перевірки додержання органами внутрішніх справ вимог законодавства при застосуванні заходів адміністративного впливу. Зокрема, при адміністративних доставляннях та затриманнях.
У ході перевірок виявлені чисельні й грубі порушення майже на всіх стадіях адміністративного провадження та при виконанні прийнятих рішень.
Так, встановлено факти порушень під час доставляння осіб до органів внутрішніх справ за вчинення адміністративних правопорушень.
окрема, були виявлені такі правопорушення як неповнота внесення відомостей до журналу обліку доставлених та відвідувачів, не визначення дійсних підстав перебування осіб у відділах міліції тощо. Такі порушення встановлені в Добропільському, Дзержинському міськвідділах міліції, Волноваському, Олександрівському, Володарському, Першотравневому РВ ГУ МВС України в Донецькій області.
Так, у Володарському та Першотравневому райвідділах міліції до протоколів вносилися недостовірні дані щодо часу та строку адміністративного затримання осіб, у Добропільському МВ порушувались строки затримання. У деяких випадках допускалися порушення при проведенні особистого огляду осіб, які підлягають адмінарешту та їх поміщенні до ізолятору тимчасового тримання.
За результатами проведених перевірок органами прокуратури внесено 22 подання про усунення виявлених порушень.
Наразі до відповідальності вже притягнуті 6 працівників міліції. Розгляд актів прокурорського реагування триває.

Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2797