Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.11.2014

За втручання прокуратури на Донеччині поновлені права переселенців

Прокуратурою м. Дружківки проведено перевірку міськради у сфері додержання законодавства України про захист прав і свобод громадян, які переселились з окупованих територій та територій, на яких проводиться антитерористична операція.
Встановлено, що міськрадою неналежним чином організовано роботу щодо соціального забезпечення даної категорії громадян.
Зокрема, ряд приміщень, в яких розселено переселенців, не відповідають протипожежним та санітарним нормам. В деяких відсутні опалення та гаряче водопостачання.
Виявлені численні скарги на відмови міськради в допомозі громадянам у наданні житла, отриманні теплих речей, продуктів харчування та працевлаштуванні. Не забезпечено належного інформування переселенців про їх права, час та місця видачі гуманітарної допомоги. Кошти з резервного фонду для забезпечення потреб даної категорії громадян не виділяються.
Також міським центром зайнятості не в повній мірі проводиться робота з оформлення документів для постановки переселенців на облік як безробітних.
Прокуратурою міста внесено подання до міської ради про усунення виявлених порушень, за результатами розгляду якого забезпечено належне інформування переселенців про їхні права та адреси для отримання гуманітарної допомоги, вдосконалено заходи щодо поліпшення житлових та побутових умов та активізовано взаємодію з роботодавцями щодо працевлаштування переселенців.
Робота з усунення виявлених порушень триває.


Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 3679