Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.11.2014

На Донеччині розпочато кримінальне провадження за створення фіктивних показників роботи охорони у лісгоспі

Маріупольською міжрайонною прокуратурою з нагляду за додержанням законів у природоохоронній сфері перевірено додержання вимог Лісового кодексу України на територіях Володарського та Першотравневого районів Донецької області. За результатами вказаної перевірки встановлено факти грубих порушень Закону в діях посадових осіб державного підприємства «Приазовський держлісгосп».
Зокрема, посадові особи одного з лісництв ДП «Приазовський держлісгосп» оформляли фіктивні протоколи та постанови про адміністративні правопорушення.
Так, для того, щоб створити уяву про належну роботу державної лісової охорони та видимість активної боротьби з порушеннями, службовці вносили у документи неправдиві дані як про самі факти порушень, так і про громадян, які їх, нібито, скоїли. Насправді ж вказані службові особи від свого імені та імені правопорушників підписували вищезазначені документи та сплачували за них штрафи.
За даним фактом Маріупольським міжрайонним прокурором з нагляду за додержанням законів у природоохоронній сфері розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст. 366 (службове підроблення) КК України. Досудове розслідування триває.


Прес-служба прокуратури м. Маріуполя

кількість переглядів: 3792