Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.12.2014

Прокуратура Донеччини контролює хід розслідування теракту на залізничному мосту в місті Маріуполі

 
За фактом підриву залізничного мосту у м. Маріуполі розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 258 КК України (терористичний акт).

Для розслідування цього злочину сформовано групу слідчих та процесуальних керівників. На даний час триває огляд місця події та вилучення речових доказів.

Крім того, встановлено, що за деякий час до вибуху поблизу залізничних шляхів скоєно умисне вбивство охоронця одного з металургійних підприємств. Ще один працівник підприємства отримав вогнепальне поранення.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ст. 15 ч. 2 ст. 115 КК України (замах на умисне вбивство). Правоохоронними органами встановлюються обставини події та можливий зв'язок цього злочину зі скоєним терористичним актом.
Досудове розслідування проводиться органами внутрішніх справ та перебуває на контролі прокуратури Донецької області.

Довідково: 23 грудня 2014 року близько 2 години ночі підірвано опору на залізничному мосту через р. Кальчік у м. Маріуполі.
В результаті вибуху на основному залізничному шляху до морського порту пошкоджена значна частина шляхів та конструкції мосту. Загиблих та постраждалих немає.
Рух пасажирських та вантажних потягів у цьому напрямі зупинено, залізницею вживаються заходи для корегування маршрутів.



Прес-служба прокуратури Донецької області
 

кількість переглядів: 4253