Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.01.2015

Прокуратура Донецької області контролює хід розслідування у кримінальному провадженні за фактом нападу на блок-пост у місті Волноваха, в результаті якого загинуло 10 мирних громадян

У вівторок, 13 січня цього року, близько 14.30 год. бойовики терористичної організації «ДНР», грубо порушуючи існуючі домовленості та міжнародні норми, нанесли вогневий удар по блок-посту у місті Волноваха.
Достовірно знаючи, що автошляхом «Донецьк-Маріуполь» переміщуються лише цивільні особи та не припиняється рух пасажирського транспорту, терористи здійснили прицільний удар з використанням системи реактивного залпового вогню «Град», використавши понад 40 снарядів.
Снаряди влучили в рейсовий автобус «Богдан», який рухався за маршрутом «Донецьк-Маріуполь».
Смертельні травми отримали 10 пасажирів автобусу. Поранення різного ступеню важкості отримали 13 осіб. Серед постраждалих 1 працівник міліції. Усім постраждалим оперативно надається медична допомога у найближчих медичних закладах.
На даний час рух по трасі призупинено.

На місті працює слідчо-оперативна група, до якої входять працівники МВС, Служби безпеки та прокуратури Донецької області.
Прокуратура Донецької області контролює хід розслідування у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 258 Кримінального кодексу України (терористичний акт).


Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 6496