Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.03.2015

На Донеччині залишено під вартою міліціонера, який скоїв вбивство

Суд задовольнив клопотання прокуратури Донецької області та обрав для міліціонера, який вбив на блок-посту чоловіка, міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
Слідчим управлінням прокуратури Донецької області розпочато кримінальні провадження за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) та ч. 2 ст. 15 (замах на вбивство) КК України. Міліціонеру повідомлено про підозру у скоєнні даних правопорушень.
Зокрема під час досудового розслідування встановлено, що 17 грудня 2014 року помічник начальника Чутівського РВ УМВС України в Полтавській області ніс службу на блокпосту, розташованому у м. Костянтинівка Донецької області. Зупинивши один із автомобілів для перевірки документів, у результаті конфлікту між правоохоронцем та пасажирами авто, міліціонер розстріляв двох громадян із автомата.
Через отримані травми пасажир автомобіля помер на місці, водія вдалося врятувати.
Після скоєння вказаних кримінальних правопорушень правоохоронець не проінформував своє керівництво про факт скоєння злочину, фактично приховавши його, та продовжив виконувати свої професійні обов’язки за постійним місцем служби.

Додатково: санкція статті передбачає від 10 до 15 років позбавлення волі.


Прес-служба прокуратури Донецької області
 

кількість переглядів: 3314