Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.03.2015

Прокуратура Донеччини через суд вимагає місцеву владу забезпечити безпечний рух транспорту біля навчальних закладів

Органами прокуратури Донецької області під час вивчення стану додержання органами місцевого самоврядування вимог Законів України «Про автомобільні дороги», «Про дорожній рух», «Про місцеве самоврядування в Україні» встановлено факти незабезпечення безпечних умов для навчання та виховання дітей у загальноосвітніх навчальних закладах регіону.

Так, прокурором Приморського району міста Маріуполя заявлено адміністративний позов до суду про визнання незаконною бездіяльності виконавчого комітету Маріупольської міської ради та зобов’язання вчинити дії із забезпечення безпечних умов руху транспортних засобів і пішоходів на прилеглій території до восьми комунальних загальноосвітніх закладів району. Це, передусім, стосується встановлення «лежачих поліцейських» та відповідної розмітки на дорогах біля шкіл.

Аналогічні порушення встановлено прокурорами міст Маріуполя, Дзержинська, Волноваського, Першотравневого районів, Добропільським, Костянтинівським, Красноармійським, Краснолиманським, Мар’їнським міжрайонними.

Загалом з початку 2015 року з метою попередження загрози життю та здоров’ю дітей органами прокуратури області заявлено 25 позовів.

Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 3082