Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.05.2015

На Донеччині судитимуть жінку-інформатора терористів «ДНР»

Прокуратурою Донецької області завершено досудове розслідування стосовно місцевої мешканки, яка обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 256 (сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності) КК України.
Встановлено, що 62-річна жінка, працюючи листоношею, збирала дані про розташування військовослужбовців Збройних Сил України, розміщення фортифікаційних споруд, а також переміщення особового складу та військової техніки на території Красноармійського району Донецької області.
Після збору інформації жінка зі свого мобільного телефонувала на номер так званої «Гарячої лінії «ДНР» та повідомляла вказані дані, що на її думку допомогло б бойовикам незаконно захопити територію Красноармійського району, та проголосити в подальшому там владу терористичної організації «ДНР».

До Красноармійського міськрайонного суду направлено обвинувальний акт з угодою про визнання винуватості між підозрюваною та прокурором. Відповідно до угоди жінка визнала свою вину у вчиненому злочині та сторонами погоджено покарання у вигляді 4 років позбавлення волі з випробувальним терміном на 3 роки. На даний час жінка-інформатор знаходиться під домашнім арештом.


Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2860