Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.05.2015

У Слов’янську судитимуть посадовців, через недбалість яких загинуло троє людей

Прокуратурою Донецької області до Словʼянського міськрайонного суду спрямовано обвинувальний акт відносно начальника дистанції електропостачання та його заступника, які обвинувачуються у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 367 (службова недбалість), ч.1 ст.366 (службове підроблення), за ч.2 ст.364(зловживання владою або службовим становищем) КК України.

Нагадаємо, у лютому 2015 року посадовець віддав усний наказ підлеглому направити до однієї зі станцій для проведення ремонтних робіт контактної мережі бригаду електромонтерів у кількості восьми осіб. При цьому письмового дозволу від керівництва Штабу антитерористичної операції на відправку людей до району, де можуть відбуватися бойові дії, посадовець не отримав.

Через деякий час внаслідок вибуху артилерійського снаряду під час виконання ремонтних робіт загинуло троє людей, ще двоє отримали тілесні ушкодження різного ступеню тяжкості.

Крім того, слідством встановлено, що у 2013 році начальник дистанції, всупереч вимог законодавства, зловживаючи службовим становищем, уклав договір з підприємством на постачання трансформаторів та щитів на суму майже 400 тис грн. Втім, в наслідок завищення вартості придбаного обладнання ДП «Донецька залізниця» заподіяно шкоду в розмірі 150 тис грн.

Посадовцям загрожує до 6 років позбавлення волі.


Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2134