Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.05.2015

Прокуратура міста Маріуполя вимагає повернути громаді землі рекреаційного призначення вартістю 27 млн грн

Органами прокуратури міста Маріуполя до господарського суду Запорізької області заявлено позовну заяву про визнання недійсним договору оренди та витребування з незаконного володіння приватного підприємства земельної ділянки із земель рекреаційного призначення загальною площею понад 2,2 га.

Встановлено, що у 2010 році між Маріупольською міською радою та приватним підприємством було укладено договір оренди земельної ділянки у Приморському районі міста Маріуполя для будівництва та функціонування курортного готелю.

Однак, як встановила перевірка, дана земельна ділянка розташована на території земель рекреаційного призначення та не може використовуватись у господарській діяльності. Саме тому прокуратурою прийнято рішення про заявлення позову щодо повернення земельної ділянки громаді.

Згідно висновку спеціалістів вартість вказаної землі становить 27 млн грн.

Усього органами прокуратури міста Маріуполя у поточному році у сфері земельних відносин заявлено 26 позовів на загальну суму майже 28 млн грн. Судами у поточному році задоволено 16 позовів у сфері земельних відносин на загальну суму понад 600 тис грн.


Прес-служба прокуратури м. Маріуполя

кількість переглядів: 2717