Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.05.2015

На Донеччині розкрито схеми відмивання державних коштів на ДП «Красноармійськвугілля»

Під час досудового розслідування, яке проводить обласне управління міліції під процесуальним керівництвом прокуратури Донецької області встановлено, що у період часу з 2014 року по березень 2015 року, виконуючий обов’язки генерального директора ДП «Красноармійськвугілля», укладаючи фіктивні договори про купівлю товарів, надання послуг з різними товариствами, заволодів коштами державного підприємства в особливо великих розмірах.
«Схема по відмиванню державних коштів функціонувала наступним чином: держпідприємство «Красноармійськвугілля» продавало підставним фірмам вугілля різних марок по ціні, значно нижчій за ринкову, а саме по 600 гривень за тону. Після відмивання грошей вугілля перепродавалось кінцевому споживачу, але вже за ціною 1200 гривень за тону. Тобто половина кінцевої вартості залишалась у карманах шахраїв», - зазначає старший прокурор відділу процесуального керівництва прокуратури Донецької області Костянтин Караман.
Усі тіньові фірми були підконтрольні тодішньому керівнику підприємства, оскільки він реалізовував свої злочинні схеми через підставних осіб. Як результат – величезні борги по виплаті заробітної плати, які на початок року складали 70 млн грн.
Завдяки принциповій позиції прокуратури рахунки підставних фірм наразі арештовані. Також у 2 рази скорочено борг по виплаті зарплати. Робота у цьому напрямку триває.

Виконуючий обов’язки керівника держпідприємства «Красноармійськвугілля» обґрунтовано підозрюється у скоєнні злочинів, передбачених ст. 191 ч.4 (привласнення, розтрата майні, або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ст. 366 ч. 2 (службове підроблення), а також ст. 263 ч. 1(незаконне придбання та зберігання зброї та боєприпасів) КК України.
На даний час досудові розслідування за цими фактами завершені, посадовець знаходиться в СІЗО, обвинувальний акт стосовно нього направлено до суду для розгляду по суті.


Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2921