Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.05.2015

Прокуратурою Донецької області передано до суду обвинувальний акт для заочного засудження колишнього керівника Маріупольської міліції

Слідчим управлінням прокуратури Донецької області завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно колишнього в.о. начальника Маріупольського МУ ГУМВС України в Донецькій області Олега Моргуна, який обвинувачується у перевищенні влади та участі у терористичній організації «ДНР».

Під час досудового розслідування прокуратурою встановлено, що 18 травня 2014 року виконуючий обов’язки начальника Маріупольської міліції Олег Моргун взяв участь в прес - конференції, яку проводили представники злочинної терористичної організації «ДНР» - Кузьменко Д.В. та Борисов А.О. (прізвисько «Чечен») у захопленій на той час будівлі Маріупольської групи УБОЗ ГУМВС України в Донецькій області.

Участь керівника міськвідділу міліції у прес - конференції висвітлювалась у засобах масової інформації, що дискредитувало репутацію та підірвало авторитет органів МВС України в питаннях боротьби зі злочинністю.

При цьому, міліціонер усвідомлював, що своїми діями він порушує присягу працівника органів МВС України, але байдуже поставився до цього та умисно не вжив ніяких заходів щодо звільнення захопленої адміністративної будівлі та затримання членів терористичної організації «ДНР».

Окрім того, після звільнення у 2014 році з органів МВС України у зв’язку із виходом на пенсію, колишній керівник переїхав до м. Новоазовськ, тобто на тимчасово окуповану терористами територію.

Знаходячись там Олег Моргун став членом терористичної організації «ДНР», а в березні 2015 року навіть очолив незаконний орган влади – адміністрацію Новоазовського району.

На даний час міліціонера оголошено у розшук. Йому повідомлено про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень) та ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній організації) КК України.

Виходячи з того, що обвинувачуваний самостійно не з’являється на допити до слідчого та перебуває на тимчасово окупованій терористами території, прокуратурою прийнято рішення про передачу справи до суду для заочного засудження колишнього керівника Маріупольської міліції.

Слід зазначити, що прокуратура Донецької області вперше впроваджує практику заочного засудження.

Олегу Моргуну загрожує до 15 років позбавлення волі.


Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 3062