Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.05.2015

На Донеччині перекрито канал харчування терористів

Прокуратурою Донецької області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактами ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах та фінансування терористичної організації «ДНР».
Встановлено, що службові особи одного з відомих м’ясокомбінатів на території Донецької області під час проведення антитерористичної операції здійснювали постачання та продаж не облікованої продукції на неконтрольовану територію в порушення положень Закону України «Про боротьбу з тероризмом». При цьому, на території України підприємство реалізовувало неякісну продукцію.
Вказані дії вчинялись ними з метою фінансового та матеріального забезпечення терористичної організації «ДНР».В ході обшуку виявлено та вилучено фактичні докази злочинної діяльності, а саме, не обліковані готівкові кошти у сумі 700 тис грн та 250 тонн м’ясних продуктів, які призначалися для постачання представникам терористів.
Окрім того, під час проведення слідчих дій представники підприємства погрожували відключенням холодильного обладнання на складі, щоб зіпсувати вилучені м’ясні продукти.
Незважаючи на це, співробітниками підрозділу податкової міліції ДФС України «Фантом» спільно з Слідчим управлінням фінансових розслідувань ДПІ у м. Краматорську забезпечено збереження вилученого майна у належних умовах та його безпосередню охорону.
За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.258-5 (фінансування тероризму), ч.3 ст.212 (ухилення від сплати податків) та с. 227 (умисне введення в обіг на ринку України небезпечної продукції) КК України.
Наразі вирішується питання в суді щодо накладення арешту та подальшої конфіскації в дохід держави вилучених м’ясних продуктів та грошових коштів.
Злочинцям загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна та ліквідацією підприємства.

Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2937