Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.05.2015

Прокуратура підозрює директора однієї з шахт Донеччини у фінансуванні тероризму

Під процесуальним керівництвом прокуратури Донецької області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом фінансування терористичної організації «ДНР» за рахунок реалізації вугільної продукції.

Слідством встановлено, що директор однієї з шахт регіону, яка знаходиться на окупованій території, входячи до злочинної групи, разом із спільниками незаконно заволодів майном ДП «Донецька залізниця», а саме – локомотивами та залізничними коліями. Своїми діями посадовець заподіяв шкоду державному підприємству на суму понад 430 млн грн.

Після цього, маючи у своєму розпорядженні засоби і механізми для навантаження та відправлення незаконно видобутого на непідконтрольній території вугілля, директор, використовуючи підроблені документи, реалізував енергетичним підприємствам України майже 4000 тон вугільної продукції на суму понад 4 млн грн.

В подальшому ці гроші були направлені на фінансування терористичної організації.
На теперішній час посадовцю повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення передбаченого ч.2.ст. 258-5 (фінансування тероризму) КК України. Досудове розслідування триває.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 10 років з конфіскацією майна.

Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 3129