Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.06.2015

У Краматорську судитимуть двох матерів, через недбалість яких загинули малолітні діти

Під процесуальним керівництвом прокуратури міста Краматорська Донецької області завершені досудові розслідування стосовно місцевих мешканок, які обвинувачуються у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 166 КК України (злісне невиконання батьками обов`язків по догляду за дитиною, що спричинило тяжкі наслідки).

Так встановлено, що у 2013 році 11-місячна дитина потрапила до педіатричного відділення дитячої лікарні з наслідками важкої черепно-мозкової травми. Зі слів матері, травма була отримана сином при падінні.

Однак, після виписки зі стаціонару, незважаючи на рекомендації лікарів, мати проігнорувала питання про надання дитині інвалідності та подальшої реабілітації. А згодом, виявивши у сина зникнення апетиту та значну втрату ваги, за медичною допомогою не звернулася, що призвело до смерті дитини.

Також прокуратурою встановлено, що мати п’ятьох малолітніх дітей, яка перебуває на обліку в наркологічному диспансері, неодноразово залишала дітей самих вдома на довгий період часу. 23 квітня 2015 року вона вкотре покинула дім, не вимкнувши газову опалювальну піч, внаслідок чого в домі сталася пожежа. В результаті наймолодша дитина – 5-місячна дівчинка - загинула від гострого отруєння чадним газом.

Одразу після трагедії дітей, що врятувалися від пожежі, вилучили із родини соціальні служби та перевели до дитячого притулку.

На теперішній час обвинувальні акти по вказаних кримінальних провадженнях спрямовані до суду для розгляду по суті.

Обом жінкам загрожує до п'яти років позбавлення волі.


Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2561