Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.06.2015

У Слов’янську прокуратура виявила порушення під час державних закупівель

Слов’янською міжрайонною прокуратурою виявлено порушення вимог Закону України «Про здійснення державних закупівель» у діях комітету з конкурсних торгів комунального підприємства «Обласний дитячо-молодіжний санаторно-оздоровчий комплекс «Перлина Донеччини».

Встановлено, що в грудні 2014 року комунальне підприємство проводило тендер на закупівлю паливно-мастильних матеріалів, а саме: рідинного палива, газу та мастильної олії. У відкритих конкурсних торгах прийняли участь 2 підприємства, одне з яких визнали переможцем. За результатами конкурсу санаторно-оздоровчий комплекс закупив у вказаного підприємства нафтопродуктів на загальну суму близько 500 тис грн.

Проте, як встановила прокуратура, обидва підприємства не могли брати участь у конкурсі, оскільки вони пов’язані між собою, а це свідчить про відсутність конкуренції при проведені конкурсу та не відповідає вимогам Закону України «Про здійснення державних закупівель».
Таким чином, дії комітету щодо допущення до участі у конкурсі учасників, які не відповідають кваліфікаційним вимогам, є неправомірними.

З метою поновлення порушених інтересів держави, прокуратурою заявлено позовну заяву про визнання недійсним рішення комітету з конкурсних торгів КП «ОДМСОК «Перлина Донеччини» з одночасним скасуванням договору купівлі-продажу нафтопродуктів.


Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2601