Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.06.2015

За участю прокуратури Донецької області суд зобов’язав підприємство сплатити понад 1 млрд грн за спожитий газ

Наприкінці минулого року дочірня компанія «Газ України» НАК «Нафтогаз України» звернулась до господарського суду Запорізької області із позовом до ПАТ «Концерн Стирол» про стягнення з відповідача основного боргу за поставлений природний газ та інфляційних нарахувань на загальну суму понад 1 млрд грн.

Законодавством України передбачено, що прокурор бере участь у розгляді справ за його позовами, а також може вступити за своєю ініціативою у справу, порушену за позовом інших осіб, на будь-якій стадії її розгляду для представництва інтересів громадянина або держави.

Оскільки позивач є єдиним загальноукраїнським постачальником природного газу, а кошти за поставлений природний газ спрямовуються до Державного бюджету України та на подальше погашення боргу за природний газ перед країнами постачальниками, прокуратурою Донецької області було прийнято рішення щодо вступу прокурора у розгляд справи з метою представництва прокуратурою інтересів держави в особі НАК «Нафтогаз України» в спірних правовідносинах.

На даний час рішенням господарського суду Запорізької області позовні вимоги Дочірньої компанії «Газ України» НАК «Нафтогаз України» задоволено на загальну суму більше 1 млрд грн.


Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 3186