Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.07.2015

За співпрацю з терористами та хабар у розмірі 10 000 доларів на Донеччині заочно судитимуть заступника міністра так званого «Міністерства агропромислової політики та продовольства «ДНР»

Слідчим відділом прокуратури Донецької області завершено досудове розслідування стосовно колишнього українського держслужбовця Володимира Семергея, який обвинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній організації) та ч. 3 ст. 368 (одержання службовою особою неправомірної вигоди у великому розмірі) КК України.
Під час досудового розслідування встановлено, що з серпня 2014 року Володимир Семергей обіймав посаду заступника начальника Управління з контролю за використанням та охороною земель Державної інспекції сільського господарства України в Донецькій області. У цей же час, знаходячись у Донецьку в період захоплення міста представниками терористичної організації «ДНР», держслужбовець перейшов на сторону бойовиків та зайняв посаду заступника міністра так званого «Міністерства агропромислової політики та продовольства «ДНР».
Вже працюючи на терористів, посадовець-зрадник продовжував користуватися своїм положенням на території Донецької області, звільненої від бойовиків. Так, у березні 2015 року чоловік вимагав і отримав від приватного підприємця хабар у розмірі 10 000 доларів США. У таку суму він оцінив свої послуги за надання необхідних дозволів на проведення земельних робіт.
На даний час через те, що обвинувачуваний перебуває на тимчасово окупованій терористами території та на допити до слідчого не з’являється, прокуратурою прийнято рішення про передачу справи до суду для заочного засудження колишнього посадовця. Йому загрожує до 15 років позбавлення волі.
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2853