Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.07.2015

Прокуратура Донецької області розслідує причетність працівників правоохоронних органів до контрабанди нафтопродуктів за державний кордон(ДОДАНО ФОТО)

     
Слідчим відділом прокуратури Донецької області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом зловживання владою або службовим становищем працівниками правоохоронних органів, під контролем яких незаконно транспортувалось пальне через державний кордон.
 
Прокуратура Донецької області спільно з Службою безпеки України та Державною фіскальною службою в районі проведення антитерористичної операції перекрито канал контрабанди нафтопродуктів з території Російської Федерації до України.
 
Встановлено, що з початку червня 2015 року відновив своє функціонування незаконний трубопровід довжиною близько кілометра, який з’єднує території поблизу селища  Пантюхине Новопсковського району Луганської області та села Бондарєво, яке розташоване на території Російської Федерації.
 
Трубопровід виходив на територію приватного володіння, де і здійснювався нелегальний розлив контрабандного пального до цистерн. Після цього, вантажівки прямували в сусіднє селище Донцівка, де на території колишнього заводу пальне переливалось та зберігалось кілька днів. В подальшому, на цій підпільній базі паливо завантажувалось у бензовози та транспортувалось за межі Луганської області, зокрема до інших областей України.
 
Під час проведення обшуків співробітниками правоохоронних органів було вилучено велику кількість дизельного пального, техніку для транспортування та перекачки нафто продуктів та підробленні документи якими обґрунтовувалось походження контрафактного пального.
 
За оперативною інформацією нелегальний трубопровід працював під контролем працівників правоохоронних органів. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем)КК України.
 
Досудове розслідування триває.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 3130