Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.07.2015

Прокуратура Донецької області направила до суду обвинувальні акти стосовно ще 7 міліціонерів-зрадників, які перейшли на сторону терористів «ДНР»

Слідчим управлінням прокуратури Донецької області завершені досудові розслідування у 7 кримінальних провадженнях стосовно колишніх правоохоронців, які перейшли на сторону терористичної організації «ДНР». Усі вони обвинувачуються у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.258-3 (участь у терористичній організації) КК України.
 
Слідчими прокуратури встановлено, що у період з червня по липень 2014 року, коли адміністративні будівлі у містах Донецької області захоплювали представники терористичної організації «ДНР», семеро правоохоронців самоусунулися від виконання службових обов’язків працівників правоохоронного органу та залишились у місті Донецьку. Через деякий час усі вказані особи, всупереч присязі працівника органів внутрішніх справ України, вступили до лав бойовиків та стали членами одного зі збройних формувань - так званої «поліції МВС ДНР».
 
Серед міліціонерів-зрадників 6 чоловіків та 1 жінка. До переходу на сторону бойовиків вони працювали у підрозділах МВС України в Донецькій області, а саме:
-          Головному управлінні МВС України в Донецькій області;
-          Донецькому МУ ГУМВС України в Донецькій області;
-          Авдіївському МВ ГУМВС України в Донецькій області;
-          Ленінському РВ Донецького МУ ГУМВС України в Донецькій області;
-          Кіровському РВ Донецького МУ ГУМВС України в Донецькій області;
-          Ворошиловському РВ Донецького МУ ГУМВС України в Донецькій області.
 
На теперішній час обвинувачувані залишаються на тимчасово окупованій території. Враховуючи вказаний факт, прокуратурою прийнято  рішення про передачу справ до суду для заочного засудження 7 міліціонерів.
 
За співпрацю з терористами їм загрожує до 15 років позбавлення волі.
 
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2357