Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.08.2015

Прокуратура Донеччини захистила права переселенців

Донецький апеляційний адміністративний суд підтримав позицію прокуратури Донецької області та зобов’язав Управління соціального захисту населення Красноармійської райдержадміністрації виплатити щомісячну адресну грошову допомогу двом мешканцям с. Сєвєрне Ясинуватського району.
 
Встановлено, що двоє мешканців с. Сєвєрне вимушено покинули місце свого постійного проживання через проведенням АТО. Вони звернулись  до Управління соціального захисту населення для призначення щомісячної адресної грошової допомоги, однак, отримали відмову. Посадовці мотивували своє рішення тим, що с. Сєвєрне не включено до переліку населених пунктів, на території яких органи державної влади тимчасово не виконують або виконують не в повному обсязі свої повноваження.
 
Прокуратура встановила, що рішення про відмову є незаконним, у зв’язку з чим підлягає скасуванню. Для захисту прав переселенців Красноармійським міжрайонним прокурором заявлено позов в інтересах громадян.
 
Суд першої інстанції відмовив прокуратурі у задоволенні позовних вимог, у зв’язку з чим прокуратурою Донецької області було подано апеляційну скаргу.
Апеляційним судом постанову суду першої інстанції скасовано   та прийнято нове рішення, яким позовні вимоги прокурора задоволено у повному обсязі. Управління соціального захисту населення зобов’язано виплатити щомісячну адресну грошову допомогу двом мешканцям с. Сєвєрне.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2950