Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.08.2015

Прокуратура Донецької області направила до суду обвинувальний акт для заочного засудження так званого «в.о. Міністра внутрішніх справ терористичної організації «ДНР»

Слідчим управлінням прокуратури Донецької області завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно колишнього заступника начальника управління – начальника відділу боротьби з торгівлею людьми управління боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми ГУМВС України в Донецькій області Олексія Дікого, який обвинувачується у співпраці з терористами  «ДНР».
Під час досудового розслідування прокуратурою встановлено, що у травні-червні 2014 року Олексій Дікій, порушуючи присягу працівника органів МВС України, разом із представниками терористичній організації «ДНР» брав участь у захопленні адміністративної будівлі УБОЗ в Донецькій області, що у місті Донецьку.
 
Залишившись на окупованій бойовиками території, міліціонер-зрадник безпосередньо став членом терористичної організації «ДНР». Так, у 2014 році колишнього правоохоронця було призначено  на посаду першого заступника Міністра внутрішніх справ «ДНР». А вже на початку 2015 року, після присвоєння звання «Герой Донецкой Народной Республики», Олексія Дікого було призначено на посаду в.о. Міністра внутрішніх справ терористичної організації «ДНР».
 
 На даний час міліціонера оголошено у розшук. Йому повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній організації) КК України.
 
Виходячи з того, що обвинувачуваний самостійно не з’являється на допити до слідчого та перебуває на тимчасово окупованій терористами території, прокуратурою прийнято рішення про передачу справи до суду для заочного засудження колишнього міліціонера.
 
Олексію Дікому загрожує до 15 років позбавлення волі.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 3474