Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.08.2015

Прокуратурою Донеччини викрито конвертаційний центр, який фінансував терористів

Слідчим управлінням прокуратури Донецької області в ході розслідування кримінального провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 258-5 КК України (фінансування тероризму),  спільно з працівниками МВС України проведено обшук в одному із офісних приміщень м. Києва, що належить групі підприємців.
 
В  ході обшуку виявлено та вилучено готівку в сумі 1,5 млн гривень та майже 500 тисяч доларів США, а також печатки та документи, які підтверджують незаконну фінансово-господарську діяльність суб’єктів господарювання. Згідно вилученої документації фіктивні підприємства зареєстровані на окупованій території (АР Крим, Донецьк, Луганськ), а також на території РФ (Москва).
 
Як вдалося встановити слідчими прокуратури Донецької області під час  досудового розслідування, діяльність вказаної групи осіб пов’язана із незаконним переміщенням на окуповану територію продуктів харчування та протиправним обміном валюти.
 
 На даний час досудове розслідування триває. За фінансування тероризму правопорушникам загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
 
     Прес-служба прокуратури Донецької області 
 
 
 
 
 
 
 
/
 /
 /
  /
/
 /
 ///
//
/
/

кількість переглядів: 3894