Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.09.2015

На Донеччині судитимуть бойовика незаконного збройного формування «ОПЛОТ»

Під процесуальним керівництвом прокуратури Донецької області завершено досудове розслідування відносно бойовика, який приймав активну участь у діяльності терористичної організації «ДНР».
 
Слідством встановлено, що у період з травня 2014 року по липень 2015 року, 39-річний мешканець міста Донецьк був активним учасником незаконних збройних формувань «ДНР».  Отримавши умовний позовний «Воробєй», бойовик увійшов до складу військово-інженерного підрозділу так званого ополчення «ДНР», де займався спорудженням і укріпленням блокпостів, обладнанням вогневих позицій та інших інженерних споруджень.
 
Згодом він був переведений до батальйону «ОПЛОТ», у складі якого ніс службу зі зброєю на блокпостах терористів, здійснював огляд автотранспорту та людей. Продовжуючи свою злочинну діяльність, після реорганізації батальйону «ОПЛОТ», чоловіка було переведено до лав так званої «Республіканської Гвардії ДНР» на посаду стрілка. 
У липні поточного року, у результаті збройного протистояння військовослужбовців ЗСУ з бойовиками, обвинувачуваний отримав поранення та був затриманий.
 
На теперішній правопорушнику оголошено про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації) та ч.1 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України.
 
Обвинувальний акт направлено до суду для розгляду по суті. За співпрацю з терористами чоловіку загрожує до 15 років позбавлення волі.
 
                                           Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2654