Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.09.2015

За розбійні напади на сільгосппідприємства на Донеччині судитимуть псевдо-волонтера

Прокуратурою Донецької області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно громадянина, який під прикриттям волонтерської діяльності здійснював розбійні напади на приватні підприємства.
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що у липні та вересні 2014 року чоловік, разом із 10 невстановленими особами, одягненими у камуфляжну форму та озброєними автоматами, здійснив низку розбійних нападів на сільгосппідприємства у Великоновосілківському районі Донецької області, тим самим завдавши шкоду товариствам на суму понад 7 млн грн.
 
 За даним фактом було розпочато кримінальне провадження за ч.4 ст. 187 КК України (напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний з погрозою застосування насильства, вчиненими за попередньою змовою групою осіб, спрямований на заволодіння майном в особливо великих розмірах).
 
Після скоєних нападів псевдо-волонтера було затримано та заарештовано. На теперішній час досудове розслідування стосовно нього завершено, справу скеровано до суду для розгляду по суті. Чоловіку загрожує до 15 років позбавлення волі із конфіскацією майна.
 
Крім того, в ході слідства одному з підприємств вже відшкодовано завдану злочином шкоду на суму понад  5 млн. грн.
 
Стосовно безпосередньо головного організатора розбійних нападів, то його оголошено у міжнародний розшук, досудове розслідування щодо встановлення інших осіб причетних до злочинів триває.
 
 
                                           Прес-служба прокуратури Донецької області
                                          

кількість переглядів: 2355