Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.09.2015

На Донеччині прокуратура домоглася реальної міри покарання для бойовика «ДНР»

Під час досудового розслідування, яке проводилось під процесуальним керівництвом прокуратури Донецької області встановлено, що 20-річний мешканець Краснолиманського району Донецької області в квітні 2014 року вступив до лав терористичної організації «ДНР».
 
До його обов’язків входило чергування на блокпості біля селища Дробишеве Краснолиманського району. Працюючи на терористів, правопорушник зі зброєю в руках перевіряв автотранспорт, пасажирів, перешкоджаючи тим самим вільному пересуванню громадян України, а також здійснював охорону блокпосту.
 
Краснолиманський міський суд Донецької області засудив громадянина за ч.2 ст. 260 КК України (створення непередбачених законом воєнізованих або збройних формувань) до 3 років позбавлення волі, але на підставі ст.75 КК України звільнив від відбування призначеного покарання з іспитовим строком на 1 рік.
 
Прокуратура Донецької області не погодилась із цим вироком, вважаючи його занадто м’якими та направила апеляційну скаргу до суду.
 
Апеляційний суд Донецької області підтримав позицію прокуратури та скасував вирок суду першої інстанції,  призначивши правопорушнику реальну міру покарання у вигляді 3-х років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2515