Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.09.2015

За співпрацю з терористами на Донеччині судитимуть співробітника так званого «військового комісаріату «ДНР»

Під процесуальним керівництвом прокуратури Донецької області завершено досудове розслідування стосовно чоловіка, який обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України (участь у терористичній групі чи терористичній організації).
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що з січня по квітень 2015 року 50-річний мешканець міста Донецька за власною ініціативою приймав участь в діяльності терористичної організації «ДНР». Він був залучений на службу до одного зі структурних підрозділів бойовиків, а саме до 1-го відділу військового комісаріату терористичної організації «ДНР» на посаду, пов’язану із здійсненням заходів мобілізаційного характеру.
Знаходячись у будівлі захопленого військкомату, що у місті Донецьку, чоловік  залучав мешканців Донецької та Луганської областей вступати до лав незаконних воєнізованих та збройних формувань (у тому числі до батальйонів «ОПЛОТ», «Кальміус», та ін.), так званого міністерства оборони терористичної організації «ДНР». Він розподіляв мобілізованих по відповідним батальйонам з метою їх подальшої участі у здійсненні збройного опору Збройним силам України та правоохоронним органам, які задіяні в антитерористичній операції.
 
 На початку квітня поточного року правопорушника було затримано  співробітниками Служби безпеки України та заарештовано.
 
На даний час обвинувальний акт прокуратурою Донецької області затверджено та направлено до суду для розгляду по суті. За співпрацю з терористами чоловіку загрожує до 15 років позбавлення волі.
 
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2543