Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.09.2015

Прокуратура Донецької області направила до суду обвинувальний акт стосовно двох інформаторів бойовиків

Під процесуальним керівництвом прокуратури Донецької області завершено досудове розслідування стосовно двох чоловіків, які обвинувачуються у співпраці з терористами «ДНР».
 
Слідчими встановлено, що 55-річний мешканець міста Слов’янська Донецької області у липні 2014 року за власною ініціативою та всупереч Законам України почав співпрацювати з представниками терористичної організації «ДНР». Чоловік надавав бойовикам по телефону відомості щодо місць дислокації, чисельності та маршрутів пересування підрозділів та військової техніки  Збройних Сил України, а також інших військових формувань, задіяних у проведенні Антитерористичної операції на території Донецької області.
 
До своєї злочинної діяльності чоловік залучив також свого товариша -  46-річного таксиста з міста Слов’янськ.
 
Протягом майже року чоловіки працювали на бойовиків так званими «інформаторами», тим самим сприяючи терористам, які регулярно вчиняли злочини відносно українських військових, задіяних у проведенні АТО.
 
Зазначені дії обвинувачуваних були припинені  співробітниками Служби безпеки України у зв’язку з їх затриманням наприкінці березня 2015 року.
 
На даний час обвинувальний акт прокуратурою Донецької області затверджено та направлено до суду для розгляду по суті. За вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України (участь у терористичній групі чи терористичній організації) чоловікам загрожує до 15 років позбавлення волі.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2516