Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.09.2015

У Маріуполі на отриманні хабара викрито суддю із поплічником

Першим слідчим відділом слідчого управління прокуратури Донецької області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч.1 ст.14 (готування до злочину) та ч.3 ст.368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України.
 
В ході досудового розслідування встановлено, що суддя одного з районних судів міста Маріуполя разом із помічником адвоката вимагали та отримали від місцевої мешканки 800 доларів США. За вказану суму правопорушники обіцяли допомогти громадянці документально оформити домоволодіння, яке отримане нею у спадщину.
 
Для реалізації свого плану, суддя втрутилась в роботу автоматизованої системи документообігу районного суду та отримала позовну заяву громадянки до свого провадження.
 
21 вересня представниками слідчого управління прокуратури Донецької області сумісно з ГУМВС України в Донецькій області під час обшуку за місцями роботи та мешкання фігурантів знайдено частину раніше отриманих від громадянки грошей. На даний час проводяться першочергові слідчі дії, допити осіб, які мали відношення до вчинення злочину, а також огляд офісних приміщень та комп’ютерної техніки за допомогою якої проводився автоматизований розподіл.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2395