Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.09.2015

Прокуратура Донецької області направила до суду обвинувальний акт для заочного засудження так званого начальника Новоазовського РВ МВС «ДНР»

Слідчим відділом прокуратури Донецької області завершено досудове розслідування кримінального провадження стосовно колишнього співробітника органів внутрішніх справ України, який перейшов на сторону терористів «ДНР».
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що наприкінці серпня 2014 року, коли місто Новоазовськ Донецької області було захоплене представниками терористичної організації «ДНР», Роман Гаранжа, працюючи на той час на посаді начальника сектору кримінального розшуку Новоазовського РВ ГУМВС України в Донецький області, маючи спеціальне звання підполковника міліції, порушуючи Присягу працівника ОВС України, самоусунувся від виконання своїх обов’язків та перейшов на бік бойовиків. 
 
Після цього міліціонер-зрадник погодився виконувати обов'язки начальника Новоазовського РВ МВС «ДНР», тим самим давши свою згоду на участь у незаконній злочинній терористичної організації.
 
 
Встановлено, що починаючи з серпня минулого року Роман Гаранжа, працюючи на терористів, здійснював діяльність спрямовану на виявлення громадян України, мешканців Новоазовського району, які підтримують діючу владу України, а також тих, хто надає допомогу українським військовим.
 
 
Виходячи з того, що обвинувачуваний на даний час знаходиться на тимчасово окупованій терористами території, прокуратурою прийнято рішення про його заочне засудження. Матеріали вже спрямовано до суду.
 
За вчинення злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України (участь у терористичній організації) колишньому правоохоронцю загрожує до 15 років позбавлення волі.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2449