Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.10.2015

На Донеччині заочно судитимуть «заступника міністра внутрішніх справ «ДНР»

Слідчим відділом прокуратури Донецької області завершено досудове розслідування стосовно 39-річний донеччанина, який обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України (участь у терористичній групі чи терористичній організації).
 
Під час слідства встановлено, що у липні 2014 року, коли представники терористичної організації «ДНР» встановили контроль над адміністративною будівлею Донецького міського відділу ГУМВС України в Донецькій області,  заступник начальника-начальник міліції громадської безпеки Донецького  МВ ГУМВС України в Донецькій області перейшов на бік терористів. Він відмовився переїжджати до Маріуполя та, порушуючи Присягу працівника правоохоронних органів, погодився співпрацювати з представниками терористичної організації «ДНР». 
 
Міліціонер – зрадник став одним із керуючих учасників силового блоку терористів та отримав посаду «заступника міністра внутрішніх справ «ДНР».
 
Сприяючи діяльності терористичної організації, він віддавав накази щодо протидії та перешкоджанню виконанню службових обов’язків працівників правоохоронних органів України, затримання цивільних громадян, та автотранспорту.
 
На даний час колишній правоохоронець продовжує працювати на терористів. Через те, що він знаходиться на тимчасово окупованій території, прокуратурою прийнято рішення про його заочне засудження. Наразі обвинувальний акт затверджено та направлено до суду для розгляду по суті.
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 15 років. 
 
                                           Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2185