Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.10.2015

Корегувальницю вогню терористів «ДНР» судитимуть на Донеччині

Прокуратурою Донецької області затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно мешканки міста Дебальцеве Донецької області, яка обвинувачується у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації) КК України.
 
Встановлено, що 34-річна жінка вступила до лав бойовиків та отримала позивний «Мала». З лютого по червень 2015 року вона працювала так званою  корегувальницею вогню та передавала артилеристу терористичної організації «ДНР» дані про переміщення техніки та особового складу Збройних сил України поблизу м. Артемівська та в Артемівському районі Донецької області.
 
Використовуючи координати, які передавала жінка, терористи здійснювали обстріли території селищ Червоний Пахарь, Миронівка та Луганське Артемівського району Донецької області, що спричинило масову загибель людей, а також призвело до чисельних зруйнувань та пошкоджень адміністративних та приватних будівель і споруд.
 
 Завдяки скоординованим заходам прокуратурою Донецької області спільно з ГУМВС України в Донецькій області у червні поточного року терористку було затримано та заарештовано.
 
Їй загрожує до 15 років позбавлення волі.
 
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2836