Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.10.2015

Прокуратура Донецької області спрямувала до суду обвинувальний акт щодо заочного засудження колишнього міліціонера, який перейшов на сторону терористів

Слідчим відділом прокуратури Донецької області завершено досудове розслідування у відношенні колишнього донецького міліціонера - співробітника управління по боротьбі з організованою злочинністю ГУМВС України в Донецькій області, 39-річного майора міліції, який вступив до лав терористів «ДНР».
 
Під час слідства встановлено, що у липні 2014 року, коли представники терористичної організації «ДНР» захопили будівлю Головного управління МВС України в Донецькій області, що у місті Донецьку, міліціонер проігнорував наказ керівництва щодо переїзду до не окупованого Маріуполя та переїхав до міста Тореза Донецької області, яке на той час вже знаходилось під контролем бойовиків.
 
 Перебуваючи у м. Торез, міліціонер-зрадник вступив до лав терористів та погодився зайняти посаду «оперуповноваженого відділу боротьби з економічними злочинами і корупцією Торезького міського відділу МВС «ДНР».
 
Таким чином, сприяючи діяльності терористів, чоловік вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч.1 ст.258-3 КК України (участь у терористичній організації).
 
Через те, що колишній міліціонер знаходиться на тимчасово окупованій терористами території, прокуратурою було прийнято рішення про проведення у відношенні нього спеціального досудового розслідування. Матеріали справи для його заочного засудження вже спрямовані до суду.
 
За співпрацю з терористами майору загрожує до 15 років позбавлення волі.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2590