Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.10.2015

На Донеччині завершено досудове розслідування щодо заступника міністра внутрішніх справ "ДНР"

Слідчим відділом прокуратури Донецької області завершено досудове розслідування кримінального провадження стосовно       38-річного мешканця м. Донецька, який обвинувачуються у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України (участь у терористичній групі чи терористичній організації). 
 
Слідчими прокуратури встановлено, начальник кримінальної міліції Кіровського районного відділу Донецького міського управління ГУ МВС України в Донецькій області, у липні 2014 року перебуваючи у м. Донецьк, в той час коли воно стало перебувати під тимчасовим контролем представників терористичної організації «ДНР»,  отримав пропозицію стати одним із працівників силового блоку «ДНР».
 
Таким чином, порушуючи присягу, міліціонер-зрадник прийняв пропозицію терористів, та був призначений на посаду начальника «Кіровського РВ ДМУ МВС «ДНР». У подальшому,  зрадника було призначено заступником Міністра Внутрішніх Справ «ДНР».
 
Під час своєї діяльності, правоохоронець здійснював покладені на нього терористичною організацією обов’язки щодо загального керівництва структурними підрозділами МВС «ДНР», які перебували в його підпорядкуванні а також неодноразово виступав у засобах масової інформації терористичної організації “ДНР”. За свою активну роботу на терористів колишній працівник органів МВС України отримав нагороду як працівник поліції «ДНР» від самопроголошеного голови «ДНР» Олександра Захарченка.  
 
На даний час обвинувачений знаходиться на тимчасово окупованій території та продовжує працювати на терористів. Враховуючи вказаний факт, прокуратурою прийнято  рішення про передачу справи до суду для заочного засудження. Йому загрожує до 15 років позбавлення волі.
 
 
                                                    Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2596