Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.11.2015

У Красноармійську до 14 років позбавлення волі засуджено військовослужбовця ЗСУ

У Красноармійську військовослужбовця за незаконне заволодіння транспортним засобом та умисне вбивство засуджено до позбавлення волі строком на 14 років.
 
Красноармійською міжрайонною прокуратурою підтримано державне обвинувачення у кримінальному провадженні відносно 36-річного військовослужбовця Збройних сил України однієї із військових частин, яка перебуває у зоні проведення антитерористичної операції. 
 
Під час судового розгляду повністю доведено провину військовослужбовця, який у листопаді 2014 року разом із своїм колегою, вирішили вбити водія таксі, якого вони вважали «сепаратистом». Пересуваючись у автомобілі, під керуванням потерпілого,  у сторону с. Піски, де вони несли службу, військовослужбовці попросили зупинити транспортний  засіб. Коли однин з військових вийшов на дорогу, інший з автомата здійснив щонайменше 4 постріли в голову водію таксі. Чоловік від отриманих травм помер на місці. Після скоєння злочину, військовослужбовці вирішили заволодіти транспортним засобом вбитого та приїхали на ньому до місця дислокації.
 
Красноармійський міський суд повністю підтримав позицію державного обвинувачення та засудив 36-річного військовослужбовця Збройних сил України, до 14 років позбавлення волі за скоєння кримінальних правопорушень передбачених п.12 ч.2 ст.115 (умисне вбивство), ч.2 ст.289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) КК України. Також суд забов’язав вбивцю виплатити 250 тисяч гривень родичам потерпілого.
 
На теперішній час місцезнаходження другого військовослужбовця не встановлено, він знаходиться у розшуку.
 
                                              Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 4007