Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.11.2015

На Донеччині судитимуть представників реєстраційної служби, які створили ОЗГ та разом з терористами відчужували квартири

Прокуратурою Донецької області завершено спеціальне досудове розслідування відносно 2 посадовців реєстраційної служби Краматорського міського управління юстиції та 2 представників так званого міністерства юстиції «ДНР», які незаконно відчужували квартири та земельні ділянки.
 
Встановлено, що четверо членів ОЗГ протягом 2014-2015 років на підставі підроблених рішень місцевих судів незаконно змінювали право власності квартир та земельних ділянок у містах Київ, Одеса та Слов’янському районі Донецької області. Тобто злочинці, шляхом доступу у Державний реєстр нерухомого майна, анулювали кредитні договори, а майно, яке перебувало у власності банків, намагалися відчужувати невстановленим особам.
 
Завдяки своєчасному втручанню прокуратури Донецької області, правопорушники не встигли продати 5 квартир, 1 будинок та дві земельні ділянки. Усі вони наразі повернуті у власність банків, внаслідок чого попереджено розтрату 10 млн грн.
 
Правопорушникам інкриміновано 6 статей Кримінального кодексу України, а саме:
-          ч. 3,4 ст.28 (вчинення злочину злочинною організацією);
-          ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем);
-          ч. 1,2 ст. 366 (службове підроблення);
-          ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації);
-          ч. 2 ст. 27 (види співучасників);
-          ч. 3,4 ст. 358 (підроблення документів,печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів).
 
На даний час усіх членів ОЗГ оголошено у розшук. Оскільки вони перебувають на тимчасово непідконтрольній українській владі території, прокуратурою прийнято рішення про їх заочне засудження. Обвинувальний акт наразі скеровано до суду. Злочинцям загрожує до 12 років позбавлення волі.
 
                                              Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2598