Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.11.2015

На Донеччині оголошено перший вирок про заочне засудження міліціонера-зрадника, який перейшов на бік терористів «ДНР»

Вироком Слов’янського міськрайоннного суду Донецької області колишнього українського міліціонера визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.258-3 КК України (участь у терористичній групі чи терористичній організації).
 
Встановлено, що у квітні 2014 року, коли місто Горлівка Донецької області було захоплене представниками терористичної організації «ДНР»,       36-річний заступник начальника сектору дільничних інспекторів міліції Калінінського РВ Горлівського МУ ГУМВС України в Донецькій області порушив присягу працівника органів внутрішніх справ України та перейшов на сторону бойовиків. Маючи звання капітана міліції чоловік почав працювати у «поліції МВС «ДНР» на посаді начальника так званого «Центрально-Міського районного відділу кримінальної поліції міста Горлівки».
 
Колишній міліціонер-зрадник й досі продовжує керувати псевдо-поліцією, проводить слідчі та розшукові дій, тобто бере активну участь у терористичній організації «ДНР».  
     
Через те, що обвинувачений знаходиться на тимчасово окупованій території, слідчими прокуратури Донецької області було прийнято рішення про проведення стосовно нього спеціального досудового розслідування за результатами якого справу було спрямовано до суду для заочного засудження правоохоронця.
 
Наразі вирок суду оголошено. За співпрацю з терористами колишнього горлівського міліціонера заочно засуджено до 9 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 3788