Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.11.2015

За втручання прокуратури Донеччини попереджено неправомірне витрачання бюджетних коштів у розмірі майже 9 млн грн

Органами прокуратури Донецької області постійно вживаються заходи цивільно-правового характеру з метою захисту інтересів держави у сфері державних закупівель, спрямовані на попередження неправомірного витрачання бюджетних коштів.
 
Так, за результатами опрацьованої  інформації щодо додержання вимог закону під час проведення державних закупівель  прокуратурою Донеччини встановлено, що у березні 2015 року комітетом з конкурсних торгів ДП «Шахтоуправління «Південнодонбаське №1» з численними порушеннями проведено процедуру відкритих торгів на закупівлю деревини та укладено договір з приватним підприємством на суму майже 9 млн. грн.
 
Для захисту інтересів держави в особі Міністерства енергетики та вугільної промисловості України  прокуратура області звернулась до Господарського суду Донецької області із позовом про визнання рішення комітету з конкурсних торгів та укладеного договору недійсними.
 
Лише після втручання прокурора комісією з конкурсних торгів державного підприємства вирішено відмінити незаконне рішення, у зв’язку з чим Господарським судом Донецької області провадження у цій частині позовних вимог припинено, позовні вимоги прокурора в частині визнання недійсним договору про закупівлю товару на суму майже 9 млн. грн. задоволено, чим попереджено незаконне витрачання бюджетних коштів.
 
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2549