Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.11.2015

Прокуратурою Донеччини ліквідовано черговий конвертаційний центр з обслуговування зернотрейдерів

Прокуратурою Донецької області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактами фіктивного підприємництва та ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах.
 
26 листопада в рамках проведення досудового розслідування прокуратурою Донецької області, співробітниками податкової міліції ГУ ДФС у Донецькій області сумісно з Головним відділом по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю управління СБУ в Донецькій області на підставі ухвал слідчого судді одночасно проведено 10 обшуків у м. Кіровограді та м. Миколаєві у тіньових офісах конвертаційного центру та місцях мешкання фігурантів.
 
В результаті проведеної спецоперації припинено діяльність міжрегіонального конвертаційного центру, який на протязі 2015 року надав послуги підприємствам реального сектору економіки, переважно зернотрейдерам Київської, Донецької, Кіровоградської, Миколаївської та Вінницької областей, із пособництва в ухиленні від сплати податків на загальну суму понад 30 млн грн. До складу виявленої злочинної групи входило 7 активних співучасників, якими до протиправної діяльності залучено 14 підставних осіб, на ім’я яких зареєстровано 27 суб’єктів господарської діяльності з ознаками фіктивності.
Загальний обсяг проконвертованих грошових коштів лише за останні три місяця 2015 року склав понад 200 млн. грн.
 
Під час обшуків вилучено печатки 28 підприємств, значна кількість грошових коштів у іноземній та національній валюті, велика кількість банківських карток, за допомогою яких безготівкові грошові кошти конвертувались у готівкові та інші докази, що свідчать про протиправну діяльність.
 
Наразі вирішується питання про додаткову реєстрацію кримінальних проваджень за ст.209 (легалізація доходів, одержаних злочинним шляхом) та 364 (зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України відносно організаторів та учасників злочинної діяльності.
Злочинцям загрожує відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк до п’ятнадцяти років з конфіскацією коштів та майна, одержаних злочинним шляхом.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2309