Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.11.2015

Черговий «інформатор» бойовиків проведе за ґратами 8 років

Волноваський районний суд повністю підтримав позицію державного обвинувачення та визнав винним мешканця м. Волноваха Донецької області у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України (сприяння діяльності  терористичної організації). 
 
Під час судового розгляду встановлено, що впродовж травня-червня 2015 року 39-річний раніше судимий чоловік за власною ініціативою сприяв злочинній діяльності терористичної організації «ДНР».
 
Він збирав та передавав по мобільному телефону до так званої військової розвідки «ДНР» відомості щодо місць дислокації, чисельності, маршрутів пересування підрозділів і військової техніки Збройних Сил України та інших військових формувань, які беруть участь у Антитерористичній операції на території Донецької області. Зокрема, чоловік надавав злочинцям дані про рух військової техніки та розташування блокпостів ЗСУ у Волноваському та Володарському районах, містах Волноваха і Вугледар та поблизу м. Маріуполя.
 
Наприкінці червня поточного року «інформатора» було затримано співробітниками СБУ та заарештовано.
 
У судовому засіданні підсудний своєї провини не визнав, але державним обвинуваченням було наведено достатньо беззаперечних доказів його злочинної діяльності.
 
Суд, погодившись з позицією державного обвинувачення, засудив інформатора бойовиків до 8 років позбавлення волі.  
 
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2727