Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.12.2015

За наругу над державними символами засуджено 3 мешканців Краматорська

Краматорський міський суд підтримав позицію державного обвинувачення та визнав трьох мешканців м. Краматорська Донецької області винними у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 296 (хуліганство) та ч. 1 ст. 338 (наруга над державними символами) КК України.
 
Під час судового розгляду встановлено, що у ніч на 24 серпня поточного року, напередодні Дня незалежності України, троє молодиків 1991, 1995 та 1996 років народження, знаходячись у стані алкогольного сп’яніння, зняли шість державних прапорів з флагштоків житлового будинку у місті Краматорську та спалили їх.  
 
У судовому засіданні обвинувачені свою провину визнали та щиро розкаялись.
Найстаршому з хлопців, який скоїв вказаний злочин у період умовно-дострокового звільнення, судом призначено покарання у вигляді 1 року 6 місяців позбавлення волі. Його поплічників засуджено до 1 року 4 місяців позбавлення волі з іспитовим строком на 1 рік і 6 місяців.  
 
Також прокуратурою м. Краматорська до міського суду спрямовано клопотання про застосування заходів виховного характеру до двох неповнолітніх, які 15 вересня поточного року зірвали Державний Прапор України з будівлі загальноосвітньої школи № 11 у м. Краматорську та навмисно його забруднили. 
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 3063