Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.12.2015

Жінку, яка корегувала вогонь терористів «ДНР», засуджено до 8,5 років позбавлення волі

Артемівський міськрайонний суд Донецької області повністю підтримав позицію прокуратури Донецької області та присудив реальну міру покарання жінці, яка співпрацювала з терористами.
 
Під час судових слухань встановлено, що 35-річна мешканка Артемівського району Донецької області з лютого по червень 2015 року за власною ініціативою вступила до лав терористичної організації «ДНР». Жінка регулярно по мобільному телефону  передавала бойовикам данні про артилерійські позиції, переміщення, дислокацію, кількість та вид озброєння військовослужбовців та військової техніки ЗСУ, що беруть участь у проведенні АТО на Артемівського району Донецької області, тобто працювала корегувальницею вогню та інформатором терористів.
 
В результаті діяльності терористів навесні 2015 року на території селищ Червоний Пахар, Миронівський та Луганське Артемівського району Донеччини було спричинено масову загибель людей, а також зруйновано та пошкоджено велику кількість адміністративних та приватних будівель і споруд.
 
Дії інформаторки кваліфіковані за ч.1 ст.258-3 КК України (участь у терористичній групі чи терористичній організації).
 
Незважаючи на те, що обвинувачена свою вину в інкримінованому їй діянні не визнала, державним обвинувачем в ході судових слухань повністю доведено провину жінки.
 
За участь у терористичній організації їй призначено покарання у вигляді 8 років та 6 місяців позбавлення волі.
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2382