Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.12.2015

У Красноармійську до довічного позбавлення волі засуджено одного з вбивць трьох шахтарів

Красноармійський міськрайонний суд повністю підтримав позицію державного обвинувачення та визнав 26-річного чоловіка винним у скоєні кримінальних правопорушень передбачених  ч.2 ст.115 (умисне вбивство), ч.2,3 ст.289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) та ч.1 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами) КК України.
 
В ході судових слухань встановлено, що 20 травня 2013 року двоє чоловіків за попередньою змовою, озброївшись вогнепальною зброєю приїхали до гаражного кооперативу «Южний» у місті Красноармійську Донецької області з метою заволодіння транспортним засобом. Там злочинці вирішили викрасти автомобіль «Toyota Avensis», а його власника вбили.
 
Після того, як вбивці застрелили власника машини, вони намагалися сховати його тіло у багажнику автомобіля. В цей час до гаражу під'їхали ще двоє шахтарів. Обидва вони також були застрелені, а зловмисники втекли на викраденому авто.
Всі вбиті чоловіки були робітниками ПАТ "Шахтоуправління "Покровське" Красноармійського району.
Одного з вбивць було затримано через декілька днів, іншого екстрадували з Російської Федерації, куди він виїхав до родичів одразу після скоєння злочину.
Проте, всупереч клопотанням прокуратури, за рішенням колегії суддів одного з вбивць було звільнено з під варти під заставу. Після завершення судового слідства він зник у невідомому напрямку та наразі його оголошено у розшук.
 
Сьогодні, 25 грудня Красноармійський міськрайонний суд оголосив вирок другому учаснику вбивства шахтарів, призначивши йому покарання у вигляді довічного позбавлення волі з конфіскацією майна. А також суд зобов’язав злочинця виплатити 150 тис грн рідним загиблих.  
 
  Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2556