Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.01.2016

У Краматорську прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом службової недбалості, внаслідок якої через грип захворіли та померли люди

Краматорською місцевою прокуратурою розпочато кримінальне провадження за фактом неналежного виконання службових обов’язків посадовими особами виконкому Краматорської міської ради.
 
Встановлено, що в порушення вимог чинного законодавства органами місцевого самоврядування м. Краматорська Донецької області не забезпечено належну координацію діяльності служб та установ міста з питань боротьби із грипом та надання лікувально-профілактичної допомоги населенню у предепідемічний та епідемічний періоди.  Крім того, не забезпечено закупівлю для лікувальних закладів медичних препаратів і обладнання для подолання інфекційних захворювань.
 
Невиконання вказаними посадовими особами службових обов’язків призвело до тяжких наслідків у вигляді загибелі людей. Так, з 26 грудня 2015 року по 14 січня 2016 року в стаціонарах міста з діагнозом «пневмонія», що є ускладненням грипу, знаходиться 227 хворих, з яких 32 - у важкому стані. Із 29 госпіталізованих дітей 5 - у важкому стані.  Кількість померлих складає 17 осіб.
 
Краматорською місцевою прокуратурою до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) КК України.
 
На даний час розслідування триває. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п'яти років.  
 
Слід також зазначити, що загалом на території Донецької області від грипу померло вже понад 30 людей.
 
Прес-служба Краматорської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 3354