Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.01.2016

На Донеччині за спробу привласнити більше 1 млн грн бюджетних коштів посадовців засуджено до 7 років ув’язнення

Апеляційний суд Донецької області підтримав позицію державного обвинувачення та скасував вирок суду першої інстанції, визнавши двох посадовців винними у розтраті бюджетних коштів.
 
Встановлено, що у 2013 році виконуючий обов’язки директора               ДП «Шахта імені Д.С.Коротченка» та директор товариства з обмеженою відповідальністю за результатами конкурсних торгів уклали договір на поставку обладнання на суму понад 1 млн грн.
 
В подальшому посадовці підписали ряд фіктивних договорів та актів прийому-передачі для перерахування державних коштів у сумі понад 1 млн грн. на рахунок приватної фірми, хоча фактично жодне обладнання на шахту не поставлялось.
 
Таким чином, за принципової позиції прокуратури, Апеляційний суд Донецької області визнав посадових осіб винними у скоєнні кримінального правопорушення передбаченого ч.5 ст.191(привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України та засудив кожного до 7 років позбавлення волі з конфіскацією ½ частини майна. 
 
 
 
                                               Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2386