Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.01.2016

У Краматорську під час отримання неправомірної вигоди затримано посадову особу Державної міграційної служби України

Краматорською місцевою прокуратурою спільно із співробітниками Служби безпеки України і ГУ Національної поліції в Донецькій області під час отримання неправомірної вигоди затримано начальника Краматорського МВ ГУ Державної міграційної служби України в Донецькій області.
 
Встановлено, що вказана посадова особа систематично вимагала та отримувала неправомірну вигоду від місцевих мешканців та осіб, які переселились у м. Краматорськ з тимчасово окупованих територій Донецької області, за відновлення та видачу паспортів громадян України. Через  посередників, за кожен відновлений паспорт начальник відділу отримував від 1000 до 2500 гривень.
 
На даний час слідчі дії тривають. За ухвалами суду на робочому місці та за місцем мешкання фігуранта та його співучасників проводяться обшуки.
 
Наразі вирішується питання щодо повідомлення посадовцю про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст.368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України та обрання запобіжного заходу.
 
Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Краматорська місцева прокуратура.
 
Довідково: санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.
 
  Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 3117