Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.01.2016

Бойовика, який здався правоохоронцям, звільнено від кримінальної відповідальності

Встановлено, що мешканець міста Ясинувата Донецької області у червні 2014 року  вступив до лав терористичної організації «ДНР», де приймав участь в озброєній караульній службі з охорони об’єктів інфраструктури
у м. Слов’янськ та забезпечував контрольно-пропускний режим на блокпостах.
 
Вже у липні 2014 року 37-річний чоловік став заступником командира інженерного підрозділу, що здійснював фортифікаційні роботи у Шахтарському районі. 
 
Крім того, у березні поточного року, продовжуючи свою злочинну діяльність, чоловік склав присягу на вірність народу «ДНР», отримав військовий квиток та був призначений командиром одного з відділень так званого «Міністерства оборони ДНР». Однак, у жовтні 2015 року, розчарувавшись в діяльності терористичної організації,  вийшов до блокпосту Збройних сил України та здався військовослужбовцям.
 
В подальшому, у ході досудового розслідування громадянин сприяв розкриттю злочинів, вчинених терористами.
 
Згідно законодавства України, особа, яка добровільно повідомила правоохоронний орган про терористичну діяльність, сприяла її припиненню або розкриттю злочинів, вчинених у зв'язку із створенням або діяльністю такої групи чи організації, звільняється від кримінальної відповідальності.
 
Враховуючи той факт, що чоловік здався правоохоронцям та зізнався у скоєнні правопорушень, ухвалою Краматорського міського суду його звільнено від кримінальної відповідальності за ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) КК України.
 
                        Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2670