Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.02.2016

Прокуратура Донецької області домоглася реальної міри покарання для винуватця смертельної ДТП

У квітні минулого року у м. Слов’янську  місцевий мешканець, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, від’їжджаючи від АЗС не переконався в безпеці дорожнього руху, внаслідок чого один з пасажирів отримав тяжкі тілесні ушкодження та помер.
 
Вироком Слов’янського міськрайонного суду чоловіка визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.286 (порушення правил безпеки дорожнього руху що спричинило смерть потерпілого) КК України та призначено покарання у вигляді 4 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на 3 роки.
Водночас, його звільнено від відбування основного покарання з 3-х річним іспитовим строком. Проте прокуратура, не погоджуючись з таким рішенням суду, оскаржила його.
 
Завдяки принципової позиції прокуратури Донеччини, Апеляційний суд Донецької області скасував вирок суду першої інстанції та засудив винуватця ДТП до реального позбавлення волі строком на 4 роки з позбавленням права керування транспортними засобами на 3 роки.
 
 
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2475