Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.02.2016

Прокуратура Донецької області в апеляційній інстанції відстояла свою позицію щодо покарання членам ОЗГ, які вчиняли напади на перевізників

Апеляційний суд Донецької області залишив без змін вирок Краматорського міського суду, згідно з яким трьох мешканців Донеччини визнано винними у скоєнні низки злочинів, передбачених  ч. 4 ст. 187 (розбій), ч. 2 ст. 15 (замах на злочин), ч. 3 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом), ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство), ч. 3 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) та п. 3 ст. 28 (вчинення злочину групою осіб) КК України. 
 
Нагадаємо, що мешканці Краматорська протягом листопада-грудня 2013 року вчиняли розбійні напади на водіїв місцевих служб таксі з метою заволодіння грошима, особистим майном та транспортними засобами. Потерпілим вони наносили тілесні ушкодження різних ступенів тяжкості.
 
Організував та очолив групу 22-річний чоловік, який раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності за скоєння подібних злочинів. Також до складу групи входило ще двоє чоловіків, 1992 та 1994 років народження, та неповнолітній хлопець.
 
Всі члени організованого злочинного групування визнані винними у скоєнні злочинів, суд засудив організатора до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна, трьом іншим учасника призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком на 14 років з конфіскацією майна. 
 
Вирок суду набув чинності.
 
 
Прес-служба прокуратури Донецької області

кількість переглядів: 2610